K A W A N

apelah hidup ini tanpe kawan
pasti hidup kite akan dibelenggu kebosanan dan kegelapan tanpa kwn
sebenarnye post kali ni aku nak ckp pasal kwn2 aku
walaupun tak bape menarik.
tapi bace jelah..

 KAWAN 1
Nama : Ahmad Muzakkir b Mohammad Fauzee
Nama panggilan : amad
aku kenal dye ni pon mase form 1 kot.
tapi tak kenal sgt pon sbb mase form 1 ngan 2 dye kelas kaa.
aku kelas krk.
jadi tak rapat.
persahabatan terjalin pada form 3.
same kelas.
 Dye nilah kwn yg slalu aku sakat dan aku gosipkan ngan ____.
pastu aku slalu wat dye marah wlupun ape yg aku sakat tu mmg tak btul.
tapi klu btul pon ape salahnye kan amad.
"pasangan secocok"
aku rase nilah kwn aku yg paling arif ttg agama
skrg dye ni sekolah KISAS .
sekolah agame tuh.
jgn men2..
bile time cuti je , dyelah yg slalu ajak aku tgk wyg atupun men bowling.
oklah mad cukuplah pasal ko! 
KAWAN 2
 Nama : Maria bt Mohammad Ishak
Nama panggilan : yaya aka nyet 2
Mula perkenalan mase form 3.
wlupun kami sekelas tapi aku tak pernah ckp langsung ngan dye.
aku kenal dye pon setelah aku digosipkan oleh amad
jahat btul ko amad!
huh!
tak de kena mengena lgsung aku ngan yaya.
alu tak penah ckp ngan yaya tiba2 digosipkan.
pelik btul..
jadi setelah perkara PANAS tu blaku.
hati mula tertawan tuk bersahabat ngan hang nyet ni..
hehehe.
tu pon dak akhir tahun baru mintak no..
hahahhaa
sguh pemalu aku ni nak ckp ngan ko..
aku mintak no dye pon dari org laen..
hohoho!!
dan awas !!
dye sudah berpunya!!

KAWAN 3
Nama : Nazatul Maria bt Abd Kadir
Nama panggilan : Ketua nyet =)
HAHAHAHA
dia nilah ketua nyet mereka2 dia atas ni
aku kenal dye ni pun mase form 3 kot.
trip ke kl.
baru kenal dye.
mase f4 same kelas.
tapi tak rapat sgt.
f5 ni duk dpn dye barulah dpt kenal dye.
org yg suka wat lawak senantiasa di dalam kelas
seorg yg sensetif =(
tak leh kacau siket
cepat tul nak merajuk.
antara kwn yg paling cepat tacing.
jadi sape yg mau kawan/kape ngan dye ckp aku ye.
aku promote korg
=)

KAWAN 4
Nama : Siti Nurul Fatinah bt Ramdzan
Nama panggilan: tina
ni kwn lame.
kenal di sekolah rendah 
mase darjah enam kot.
dah lupe!
anyway,
dye mmpunyai ramai peminat di sekolah rendah.
tapi sayang..
dye tak lyn KOT!!
4 me.
tina ni seorg yg penuh ngan sopan santun dan lemah lembut.
cayelah ckp.
ckp pon pelan je.
mcm manelah org tak terpikat ngan dye 
ngeee~



oklah 
tamat sudah cerita pasal kwn aku.
aku doakan korg senantiasa sihat walafiat
DAN
same2 kite memburu straight A+ tahun ni!

2 comments:

~yAyA mAr!a~ said...

amboi...pujian kepada tina melambung2..haha
ko jgn lupa..ko pun nyet jugak...

tina said...

wah..
xdela sopan sgt~
hak2..