just A post '8 versi panjang lebar

Assalamualaikum :)

menaip sambil mendengar lagu yuna dan siti :D

seriously tak tahu nak buat apa waktu petang macam ni di bilik ni. petang ni kelas cancel sebab lecture ada kursus. Jadi lepak bilik sajalah.nak baca buku malas. Nak  tidur pon malas.seriously tak de mood nak tidur. Assignment pulak ada dua lagi kena buat. Masih mencari idea tuk  melaksanakan assignment tu.
disebabkan blog ni empty je sejak aku masuk uitm jadi hari ni ingat nak penuhkan sikit.
wahaha

jadi, hari ni aku nak cerita sikit pasal assignment yang aku dapat :D


first assignment adalah assignment dari Puan Roswati.
subjek NUR 100

This assignment divided into two.first we have to do it in a group and second we have to do as individu.
yang first adalah mengenai tokoh nursing yang telah menajdi perintis dalam theory dalam nursing ni. group aku dapat tokoh yang bernama Madelin Leininger's . Aku tak tahulah sape dia ni sebab dia tak de dalam senarai tokoh dalam buku Fundamentals of Nursing.buku yang tebal gedabak tu 

see, how gedabak this book! kalau ada subjek ni ,jenuhlah aku kena bawak buku ni naik turun tangga ke DK.huh!

jadi conclusionnya kitorang kena cari dalam internet.bagi yang second task tu, yang kena buat individu punya task , kiotrang diberi empat situation mengenai keadaaan pesakit then kena terangkan objektif,subjektif then kena formulate kan 4 nursing diagnoses bagai.so its quiet challenging actually .
oh, and the last but not least kitorang kena submit in the end of bulan 6.
assignment tuk subjek NUR 100


second assignment adalah assignment daripada Mama Lim.
subjek ANP 110

This assignment kitorang kena buat secara individu.Its about homeostasis. Kena explain apa itu homeostasis and apa apa yang berkaitan dengan homeostasis tu in essay form.kiotrang diminta untuk submit assignment ni pada hari isnin minggu depan . wahhh~ nasib aku dah siap.bhahaha.
buku anatomy and physiology :D

third assigment adalah assignment daripada Pn Kartini Ilias.
subjek HPY 101

Thos assignment also divided into two part. First part is individual task. Its about our self biodata. Second part is grouping task. kitorang kena buat mind map mengenai 5 chapter yang kitorang akan belajar dalam subjek ni.so, maybe this is easiest assignment.perhaps.
assignment for HPY :D 


sik sik gambar buku ngan kertas je :p


so, wish me luck tuk siapkan semua assignment yang ada :D

mama, ayah doakan afiq ye :')

2 comments:

Mohd Khairi Khadzir said...

good luck afiq..siapkn cpt! hehe

Muhammad Afiq Abdul Rashid said...

huuuuuuuu~~~~sekrang tgh proses nak tukar course lak..then ada latihan drama muzikal tuk orientasi persatuan lagi.haihhhhhhhhh