persepsi|AFIQ : desperado

assalamualaikum

its been a while this blog sunyi daripada post baru. the latest one, copy dari fb saje.hoho. *kes takde idea*


*sambil dengar lagu fears and frustrations by yuna sambil guling2 atas katil sambil memikirkan idea yang nak dicurahkan ke post yang ini.huh.-.-*

Haa! dapat idea!now, i want to talk about status in facebook. well, sapa tak tahu facebook bukan. kalau korang tak tahu facebook pada zaman millenium ni , korang dikira sebagai OldSkool! BOO! HAHA. 

anyway, back to the topic, one day tu, aku tgh sibuk online di facebook ni. tengah tengok kat stories yang sangatlah serabut di facebook aku ni. 

then suddenly aku terperasan satu status sorang minah ni.dia tulis " Single back, searching boyfriends, desperate giler" and i was like, wow! dah macam hookers dah kau.nak cari boyfriend kat facebook. update status lak tu. murahnya kau -.- 

then, aku pikir balik.biarlah mereka dengan dunia mereka.aku malas je nak comment status dia.sebab aku malas nak cari gaduh.kang bila dah gaduh kang, terdelete kang kau dari friendlist aku.haihh.aku doakan semoga kau  mendapat cahaya petunjuk daripada Allah supaya kau sedar :) 

tak eloklah nak couple sangat time remaja ni. kalau terjamin kau akan kekal dengan si dia sampai ke akhir hayat tu tak pelah.ini dah pegang2, dah tunjuk kan aurat kat boyfie kau, then kau break ngan dia, kau tak terasa ke kau macam dah dinodai.dah tak suci seperti gadis lain.

kadang2, bila aku pergi mall jalan2,tengok couple berlambak berpegangan tangan, peluk sana sini. tak rasa rimas ke ? yang perempuannya dah lah pakai ketat ketat, dah tertonjol semua aset yang ada.haihh.aku mengucap panjang jelah.kesian aku tengok perempuan tu. belum kahwin tapi dah dinodai dulu ngan boyfie sendiri.

semoga korang cepat sedar :)

and one more thing about status, please, if kau nak update status kau setiap 5 minit, pergi buat akaun twitter pi.grr.

okbai.






1 comments:

islamic neutron said...

cadangan yang baik ^_^
haha