persepsi|AFIQ : haiwan.manusia.kejam

Assalamualaikum

Hari ini mau berbicara tentang haiwan. Living creatures that created by Allah which have no mind but it have brain. Well,semua pasti tahu akan binatang. And some of the animal ,kita boleh makan tapi mestilah dengan cara yang halal.
Tengah layan satu blog ni, tetibe dia ada masukkan video di bawah ni.


Ia mengenai realiti penternakan haiwan secara moden. memang kesian tengok haiwan yang dipelihara dalam video. Mungkin selepas korang tengok video,korang akan menjadi vegeterian.

Aku tak tahulah kenapa manusia tu perlu buat haiwan tu sedemikian.Disepak,ditatu,dicekik,dipijak,dimesin dll.
Sungguh kasihan akan haiwan2 tersebut T_T

Nasib baik Islam ada cara yang cukup sempurna dan elok untuk memutuskan nayawa haiwan haiwan tersebut. 

T_T

2 comments:

Rafidah Farhana said...

seram.heeee.
dulu kawan saya buat presentation dalam kelas pasal ni, siap tunjuk semua video kejam-kejam pasal haiwan kat luar negara.
ngeri~

Muhammad Afiq Abdul Rashid said...

ada kes nak jadi vegeterian tak?haha