persepsi|AFIQ : kawan.masalah.perasaan?

Assalamualaikum.


ada masa lagi nak update ni walaupun hari sabtu ni ada test ANP.dan petang tadi baru sahaja selesai test practical thera. wow ! HAHA


btw, aku nak minta pendapat korang lagi, *if korang ada baca blog aku ni* 


Apabila kawan korang ada masalah dan dia memberitahu masalah tu kepada korang, apa yang korang rasa? gembira? sedih? simpati? tak de perasaan?


Aha ! bagi aku , disebabkan aku ni seorang yang kurang kawan dan kurang bergaul dengan orang lain, aku rasa kehadiran aku sebagai kawan dalam hidup dia sangat dihargai.


Yelah, simpati, sedih dan lain lain tu semestinya ada depends on masalah yang dikongsi. tapi bagi aku , aku rasa amat amat dihargai kerana kawan itu sanggup berkongsi masalah dengan aku. even aku bukanlah pemberi solution yang baik.aku de gak bagi beberapa solution tapi tak delah sangat membantu T_T


so, apa pendapat korang pulak? 





6 comments:

puteri nur aqiliah said...

kawan ni kenapandai pilih.
yang jenis jual ikan mmg x boleh harap

Muhammad Afiq Abdul Rashid said...

sometime jual ikan itu penting.alahai.tapi sunyi hidup tanpa kawan.

Bunga Layu . said...

konklusi : kawan itu penting :)

~yAyA mAr!a~ said...

maksudnya kawan yang dicari tika dia sedih atau gembira adalah seorang kawan yang sangat penting dalam hidup dia. dia senang share masalah dia dengan anda. eceh.
*saya rasa lah. peace :)

Muhammad Afiq Abdul Rashid said...

kawan memang sangat penting. tanpa kawan hidup pasti sunyi sepi.

Muhammad Afiq Abdul Rashid said...

yaya : aku kawan yang bagaimana?